Welcome to my blog~

~Welcome to my Blog~

Marilah sertai blog saya , Follow blog ni , saya follow semula

Monday, May 21, 2012

Petua mencerahkan mata

Daun sireh yang merimbun
bercampur aduk dengan daun kari. pokok2 ni semua jiran sebelah yg tanam tapi macam sendiri punya sbb pokok sireh, daun kari, pandan, pucuk manis menjalar masuk dalam tanah saya, memang senang dpt jiran yg    rajin mcm ni, kita pun tak kisah pokok tu menjalar, dapat lah guna sekali.

Daun sireh banyak kebaikannya, dia boleh mencerahkan mata, malas dgn rajin je, tapi malas lebih. caranya rebus daun sireh kemudian ramas2 bila suamlah, bila sejuk basuh mata, maksuknya basuh muka biar kena mata. Tapi cara yg senang cuma beli aje Permata hijrah.
Inilah pencerah mata Permata Hijrah, cuma semburkan dalam mata, yg ini paling murah harga RM30, bagi mereka yg baru kelabu mata, yg harga ratus2 pun ada untuk yg rabun berbagai peringkat. Botol kecil tu ubat resedung.  Pencerah mata ni ok,sejak menggunakan mata tak ada rasa kelabu macam dulu. kalau dulu bila membaca lama sikit mula mata jadi kelam, maklumlah umur dah meningkat. Buat masa tak perlu bakai spek lg, Dulu dalam paper ada cerita seorang lelaki tua umur lebih 100 thn mampu baca quran tanpa pakai spek, katanya dia tak minum ais dan amalkan makan ulam dan sayur.

No comments:

Post a Comment

Post a Comment